dusk view from delaware
       
     
view of entry from delaware
       
     
view of light court and roof deck
       
     
level 1 plan
       
     
level 2 plan
       
     
dusk view from delaware
       
     
dusk view from delaware

the california water service company engaged brick to provide comprehensive programming, building design, and interior design for a new operations and administrative facility for their bayshore district office.

located within a diverse neighborhood setting including the san mateo high school, multi-family apartments, and single family homes, this long-overdue project had to consider many sensitive neighborhood concerns.

the architectural design of the operations facility strives to be sensitive in scale by creating 2 wings linked by a glass atrium, which helps to address the smaller neighborhod buildings nearby. the material palette, which is a mixture of brick, glass, and metal panel, takes its cues from the nearby san mateo high school. sustainability plays a major role in the design of this facility, which is pursuant to the goals of an inherently conservation-conscious client. captured daylight, natural ventilation, water-efficient fixtures, and sensitive solar orientation help the building design achieve a target of leed gold.

the site design and landscape concept improves the perimeter of the site to benefit the pedestrian experience by showcasing indigenous and drought-tolerant landscape and low-flow irrigation techniques aimed at supporting cal water's message of conservation. a public entry plaza punctuates the building entry and creates a new public space amenity along the project's primary street. additionally, problematic site access points have been repositioned to increase pedestrian and vehicular safety.

view of entry from delaware
       
     
view of entry from delaware
view of light court and roof deck
       
     
view of light court and roof deck
level 1 plan
       
     
level 1 plan
level 2 plan
       
     
level 2 plan